Lewa rendering with slipcase.jpg

Miloš Mestas Editions anunță lansarea volumului de debut
LÉWÀ (beautiful) al reputatului fotograf Luke Austin
 

LÉWÀ – tradus ca frumos din limba africană Yoruba – reprezintă punctul culminant al muncii de fotograf de cinci ani a fotografului Luke Austin, care își propune să pună în evidență și în contrast realitățile diverselor prejudecăți și norme sociale. Volumul conține aproximativ 100 de splendide producții fotografice, exclusiviste - LÉWÀ este o extraordinară manoperă, de mare complexitate și originalitate artistică, precum este și comentariul său social-politic. Cele 148 de pagini, cu copertă cartonată și supracopertă, includ o prefață scrisă de fondatorul revistei The Tenth Magazine, Khary Septh, și un text introductiv realizat de scriitorul și lingvistul Kola Tuboson.

Declarația artistului
„Decizia de a realiza acest album a izvorât din dorința mea de a deschide un dialog bazat pe observațiile personale, plasând portrete ale unor persoane de culoare lângă cele ale unor persoane albe. Am vrut să subliniez diferența în materie de atenție și afecțiune pe care fiecare individ o primește. De asemenea, mai știam și că dețineam o colecție impresionantă de portrete de persoane de culoare, care erau complet diferite de ceea ce știam și ce văzusem în cărțile cu portrete masculine. Am simțit că bărbații negri sunt de obicei fotografiați ca obiecte și sunt sexualizați, atenția concentrându-se de obicei pe mușchii și pe sexul acestora. Portretele mele sunt într-o cheie mai sensibilă, încercând să captureze frumusețea fiecărui model în parte. Vreau ca America rasistă albă să vadă cu adevărat acest portret. De asemenea, cred în faptul că orice încercare de a crea distanță între oamenii negri și percepția stereotipă a acestora ca duri, înspăimântători, vagabonzi, infractori etc. este extrem de importantă."

Despre artist
Luke Austin este un fotograf de origine australiană, cu reședința în Los Angeles. Arta sa se concentrează pe energia, frumusețea și vulnerabilitatea asociate cu tinerețea masculină. Și-a început expediția portretistică în 2011, după un deceniu de succes în domeniul fotografiei de modă, și a expus în galerii din Sydney, New York, Florida și Los Angeles. Pagina sa de Instagram este @lukeaustinphoto.

Evenimente programate
Evenimentele sunt programate pentru diferite orașe din întreaga lume (Los Angeles, New York, Mexico, Londra, Paris și Berlin), pe tot parcusul lunii februarie 2018. Luke Austin va fi prezent la toate evenimentele. Detaliile cu privire la aceste evenimente vor fi anunțate în luna ianuarie 2018.

Detalii cu privire la album
LÉWÀ (beautiful)
Luke Austin, 2018
Artă / Fotografie
Copertă cartonată cu supracopertă
148 de pagini
22,86 cm x 28,94 cm
Printat în California

Pentru presă
Pentru mai multe informații, vă rugăm să-l contactați pe Nicholas-Alexander Miloš Mestas (editor) la adresa de email nicholas@milosmestas.com sau pe Ruben Esparza (publicist) la adresa de email ruben@rubenesparza.com.

Imagini de înaltă calitate și rezoluție sunt disponibile, la cerere.  

Delegat oficial: din partea LÉWÀ (beautiful) de Luke Austin, publicat de Miloš Mestas.

Miloš Mestas
Misiunea Miloš Mestas Editions este de a promova idei inovatoare despre prezent, rezultate din munca artiștilor care pun la îndoială status quo-ul.